=)

Dialah(Allah)yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: Siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Dia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat)(Al Mulk:2)

Assalamualaikum...dah cam public diary dah blog saya ni ;p Buat pertama kalinya dalam hidup saya, saya rasa hati saya sangat sakit, kosong, hilang harapan dan kecewa. Tidak pernah saya rase perasaan begitu sebelum ini. Hari tu saya balik kampung, kalu ikutkan membantu jugak la kan nak wat hati saya tenang..tapi satu malam tu...tgk tv pun tak leh nak wat sya hepi. Sya tutup tv...dok kat sofa...mmg hati tgk sakit, remuk..luluh...cam tak mampu nak berdiri dari sofa tu...rase dah takde harapan yg tinggal..;( :( :(. Pehtu nenek tanya dah solat isya' ke belom, nenek ajak solat. Dah tak tau nak wat pe dah...kuatkan hati bangun dari sofa dan solat isya'. Selepas solat,, mmg igt nak terus masuk tidur je, dah takde mood dah. Tapi nenek suruh bace terjemahan tafsir Al-Qur'an, hurm...mase tu rase tak leh nak bace,,sebab mase tu rase nak menangis je,,,hati dah sakit kan. Takkan nak tolak, lagipun nenek mane reti bace tulisan rumi kat tafisr tu, so bacakanlah jugak. Selak-selak lampiran Al-Qur'an, taktau nak bace surah ape, last2 bace surah Al-Kahfi, selalunye nenek akan tertidur kalu saya bace terjemahan,,itu biasalah kan utk org2yg dah lanjut usianya. Tapi kali ni, nenek betul-betul jaga,tak tertidur pun...sebabnye..saya bace sekuat yang boleh untuk menutup rase getaran nak nangis,,huhu ;( :( :(...saya taktau la saya pernah menangis tak depan nenek,,,rase cam tak je (kalu ade pun,,mase saya baby la kot...haha). Rase dah tak mampu dah nak tanggung perasaan time tu...tapi saya tahan je...taknak nenek tau nape sya nangis..susah nak terangkan. Hanya Allah and long distance BFF je tau why... Moga aku kuat hadapi hari-hari mendatang...Ya Allah,ko mohon,,,kuatkanlah aku...tabahkanlah aku..

Assalamualaikum...Salam Ramadhan Al-Mubarak. - Murahkanlah senyumanmu kepada org sekelilingmu, who knows...dgn senyuman itu boleh membahagiakan orang lain..kan??. Saya pernah mengalami situasi di mana diri sangat tidak bersemangat, down, kecewa and pelbagai rasa yang seperti mahu sahaja berputus asa, tika itu saya rasa dan fikir..lebih baik saya hanya mengharap pada kasih sayang Tuhan, mendamba pertolongan-Nya sahaja bagi merawat hati yang sakit. Suatu hari tu, selepas mengisi minyak di petrol pump, ade 2 orang yang saya tak kenal pun siapa,, senyum kepada saya saat mereka lalu di hadapan saya...seyuman mereka membuatkan saya gembira, hepi. Rasa macam itulah kasih sayang Allah melalui mereka... walau secebis senyuman, terima kasih buat saya kembali ceria. So, senyumlah...murahkan..sebarkan. :) - Kadang kala saya terfikir kembali aturan Allah,,bagaimana Allah memakbulkan doa saya beberapa tahun yang lepas dan kemudian Allah memakbulkan beserta ujian yang menguji iman dan ukhwah, Ya Allah..hambaMu ini betul-betul tidak tahu apakah hikmah tersirat disebalik semua ini. Sedih..kecewa..dan sampai saya rsa jiwa sangat kosong..Ku pinta hati yang baru...supaya ke menjadi hamba Allah yang diredhai-Nya. - Saya buat point2 je ni..kalu boleh mcam2 nak tulis..hihi.,,bz lately..waaaa.. ( adakah bz adalah alasan utk meninggalkan seseorang ??..haha..sadis). ok..sampai sini sahaja..entah bila akan tulis balik. Selamat berpuasa ye.

Related Posts with Thumbnails

Demi masa

About Me

My photo
Seorang hamba Allah yg mengharapkan redha-Nya,mengharapkan petunjuk-Nya dan mengharapkan pimpinan Allah selalu. "Ya Allah,jadikanlah aku hamba-Mu yg sabar dan kuatkanlah hatiku dalam menghadapi ujian dari-Mu dan.. luruskanlah langkahku...luruskanlah hatiku..amiin...".

Followers flowers.

My Blog List