=)

Dialah(Allah)yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: Siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Dia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat)(Al Mulk:2)

Gamabr yang tiada kene mengena dgn tajuk post ini..ok

bestnye la kan if saya pandai masak,,takyah la kluo time tghari nak beli food,,malas la nak klua,,lagipun tak byk kedai2 makan sekitar opis saya..ade satu tu je yg dekat ...jalan kaki je tapi bosanlah plak menu ni ari2 same..huhu penah ade satu masa tu masak ngan housemate utk bawak bekal ke opis,,leh dikira lah bape kali yg masaknye then bwak bekal..huhu..fail! plannye nak selalu la membawak bekalnye tapi hancuss..macam mane ni..masak pun malas. ok,,saya perlukan suami yg pandai masak..hahah=p most of the time,,beli je kat kedai ..food..sonang kan..order jerr. tak berapa suka kedai yg tak menjaga kebersihan in food handling...pls la ye..nak handle food,,tangan kenelah bersih..tu yg penting,,then..tempat memasak kenalah bersih gak,,jauh dari segala kekotoran degil,,serangga perosak..cam lipas and bla..bla. saya ade je beli kat gerai/kedai yg tak berapa yakin tahap kebersihannya..tapi saya doalah supaya terhindar dari pape mudarat..takut la plak sakit perut ke..alhamdulillah,setakat ni tak pernah kene food poisoning yg teruk sgt. persoalannya,,,bila saya nak rajin memasak? terrer memasak? entah! (i'm trying ...) itu saja buat kali ni..daaa...assalamualaikum..=)

Salam hari rabu ye..dah 12 sept.2012..bulan syawal pun dah sampai ke penghujungnye..tapi masih ade lagi org buat open house..baguih la tu..menjamu org makan..ye dok? bersedekah gak kiranye tu..jangan nak berkira sangat..hehe mlam semlam..bile saya bukak email,,tetibe ade sorang budak ni anta msg chat kat saya,,mengaku die penah kenal saya dulu..tahun 2010 katanya...mustahil betol coz since sya pakai name chat tu,,memang saya leh ingat saya add sape,,lagipun memang jarang add org gune name tu...die panngill saya akk la..pastu sekrang tgh blaja kat luar negara la. Susah betol nak percya coz memang dalam memori sya,,memang takde ingatan sya pernah chat ngan die. Sya test la pape yg patut pasal ape yg die dah bgtau sya..ade la yg betolnye..tapi 99 percent= sya tak percya...So..akhirnya..saya cakap...sori ek..tak kenal..all da best for ur future... zaman blaja dulu leh la men chat je ngan org yg tak kenal..then kenal2...skrg??? aduyai...zaman dah berubah..pengalaman mengajar sesuatu..jangan memandai2...malas eden nak layan entah sape2...leh jadik membuang masa if dilayan..ok. kesian gak kat budak tu..haha..biorlah..semoga mendapat akk yg lebih baik dari diriku..hehe=p apo laie eden nak habaq nih,,wanna to share.." Mana mungkin aku mentaati seseorang lelaki itu sedangkan lelaki itu sendiri tidak mentaati Allah"...renung2kan..urm..betul tak ? betul tak?.. wahai perempuan2 baik sekalian..kena cari yg mentaati Allah..barulah seorang isteri itu lagi mudah utk mentaati suaminya..kerana..semuanya berpandu kearah------------>Mentaati Allah...barulah jalannye lurus...ade matlamat...bukan sorang kesana..sorang lagi ke sinun. Bila ketua keluarga dah mentaaati Allah..maka dia akan menjalankan perintah Allah dengan baik sprti jadi suami yg berbuat baik kepada isteri, bertanggugjwab terhadap keluarga dah menjalankan amanah2 yang lain..kerana die percaya akan janji Allah,,dia nak selamatkan keluarga die dari azab api neraka...maka akan wujudlah kelurga yg bahagia,diredhaiAllah.. --semoga coretan yg sedikit ini ada manfaatnya..--- "Ya Allah...ampunilah dosa2 ku,,tetapkan lah aku di jalanMu...amin.."

Related Posts with Thumbnails

Demi masa

About Me

My photo
Seorang hamba Allah yg mengharapkan redha-Nya,mengharapkan petunjuk-Nya dan mengharapkan pimpinan Allah selalu. "Ya Allah,jadikanlah aku hamba-Mu yg sabar dan kuatkanlah hatiku dalam menghadapi ujian dari-Mu dan.. luruskanlah langkahku...luruskanlah hatiku..amiin...".

Followers flowers.

My Blog List