=)

Dialah(Allah)yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: Siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Dia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat)(Al Mulk:2)

Urm...lonely betul kat sini...wawa..cedih2 kuatkan hatiku untuk hadapi sume ini...alhamdulillah ade kawan yg memahami..same situation like me..sharing good and bad times.. my,,fren,,aku ingin bersamamu di syurga nanti..insyaAllah.. sobs sobs sobs...

Assalamualaikum,, Berada di ruang tamu,,depan tv yg tertutup..dan melayari internet. Cuaca sangat best hari ini,cerah...sesekali angin masuk dari tingkap yg dibiarkan terbuka sedikit..nyaman...dan tenang,tiada bunyi yang kurang menyenangkan di kawasan umah sewa sya ni. Saya suka cuaca hari ni,,tidak mendung dan hujan, saya tidak tahu kenapa,,apabila hujan atau mendung,,hati saya cukup terusik, disapa dengan kesayuan,,,mood sedih konon2nya..entah,,begitulah perasaan sya bila hujan...lagi terasa bila hujan time saya keseorangan...memang ade feel cedih...hukhuk..Tapi bersyukurlah Allah menurunkan hujan tanda kasih sayangNya dan rahmat-Nya.. Saya rasa ,kita perlu sesekali menikmati ketenangan dengan mewujudkan suasana ketenangan atau pergi mencari ketenangan seperti pergi ke taman untuk merehatkan minda,,menyejukkan hati dan pandangan sambil melihat pemandangan ciptaan Tuhan. Dari situ,,kita akan merasai nikmat yang Allah telah berikan...memperbaharui kesyukuran kita kepada Allah kerana masih diberi peluang untuk bernafas di muka bumi ini untuk menambah bekalam amal soleh demi meraih syurgaNya. Bersyukurlah kerana diberi peluang lagi oleh Allah untuk ada pada hri ini,,kerana masih ade lagi masa untuk kita bermuhasabah,bertaubat atas dosa2 yang telah kita lakukan pada hari2 yg lepas..untuk kita menjadi hamba Allah yang lebih baik. Alhamdulillah atas nikmatNya.. Sesungguhnya Allah itu sayang pada kita..Maka balaslah kasih sayangNYa dengan menjadi hamba Allah yg baik,,melaksanakan perintah-perintah Nya dan menjauhi perkara2 yang dilarangNya. Urm..,,saya rasa,,tak perlu lah kita nak melayan kesedihan atau meratapi sesuatu..Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita. Entah2, perkara yang kite tangisi bagai nak rak tu memang tak baik pun sebenarnye utk kite..sia2 je kan.Nak sedih.. boleh.. wat melegakan hati...tapi jangan terlampau sedih. Allah lebih mengetahui apa yg terabik wat hamba-Nya...kene ingat tu!..belajar untuk redha dan bersangka baik dengan Allah..=) Airmata kerana Allah tu lebih bermakna kan?..=) Ok,,pe lagi..urm..berkawanlah dengan seseorang/menyukai seseorang yang boleh membawa kita menjadi lebih baik..yang membawa kita menuju cinta Allah..itu lebih manis kan..=) " Ya Allah, kurniakanlah aku cintaMu, dan cinta orang-orang yang mencintaiMu, dan cinta kepada perkara-perkara yang mendekatkan diriku kepadaMu."

Kadang kala kita susah nak cakap kat org tu yg kite rindu sgt kat die walaupun die kawan pompuan kite..disini saya nak cakap yg saya sgt rindukan 2 org kawan saya which are..my ex-housemate..Melati dan kawan kat tempat keja lama saya...Fairuz..aduyai..rindu bangat. huhu..rindu mereka berdua..hope leh jumpe lagi ngan mereka..adeh..leh sayu ati bila ingat kat diorang. Melati,,ape yg saya tak leh lupa pasal die..die sangat caring,,ade sekali tu die nampak saya len,,,and trus masuk bilik..(i'm crying ok because of someone sakitkan hati saya)...then die terus jengah kat bilik...and say..."Nape ni?'' sebenarnye malu gak dijumpai menangis di dalam bilik..aduss!. jogging sesame,,goreng sarapan hangus same2..haha..hancus bab memasak ni=p. and Fairuz,,,hepi go lucky person..leh wat lupakan masalah jap..hehe.. rind...duu,,giler..huhu=(

Gamabr yang tiada kene mengena dgn tajuk post ini..ok

bestnye la kan if saya pandai masak,,takyah la kluo time tghari nak beli food,,malas la nak klua,,lagipun tak byk kedai2 makan sekitar opis saya..ade satu tu je yg dekat ...jalan kaki je tapi bosanlah plak menu ni ari2 same..huhu penah ade satu masa tu masak ngan housemate utk bawak bekal ke opis,,leh dikira lah bape kali yg masaknye then bwak bekal..huhu..fail! plannye nak selalu la membawak bekalnye tapi hancuss..macam mane ni..masak pun malas. ok,,saya perlukan suami yg pandai masak..hahah=p most of the time,,beli je kat kedai ..food..sonang kan..order jerr. tak berapa suka kedai yg tak menjaga kebersihan in food handling...pls la ye..nak handle food,,tangan kenelah bersih..tu yg penting,,then..tempat memasak kenalah bersih gak,,jauh dari segala kekotoran degil,,serangga perosak..cam lipas and bla..bla. saya ade je beli kat gerai/kedai yg tak berapa yakin tahap kebersihannya..tapi saya doalah supaya terhindar dari pape mudarat..takut la plak sakit perut ke..alhamdulillah,setakat ni tak pernah kene food poisoning yg teruk sgt. persoalannya,,,bila saya nak rajin memasak? terrer memasak? entah! (i'm trying ...) itu saja buat kali ni..daaa...assalamualaikum..=)

Salam hari rabu ye..dah 12 sept.2012..bulan syawal pun dah sampai ke penghujungnye..tapi masih ade lagi org buat open house..baguih la tu..menjamu org makan..ye dok? bersedekah gak kiranye tu..jangan nak berkira sangat..hehe mlam semlam..bile saya bukak email,,tetibe ade sorang budak ni anta msg chat kat saya,,mengaku die penah kenal saya dulu..tahun 2010 katanya...mustahil betol coz since sya pakai name chat tu,,memang saya leh ingat saya add sape,,lagipun memang jarang add org gune name tu...die panngill saya akk la..pastu sekrang tgh blaja kat luar negara la. Susah betol nak percya coz memang dalam memori sya,,memang takde ingatan sya pernah chat ngan die. Sya test la pape yg patut pasal ape yg die dah bgtau sya..ade la yg betolnye..tapi 99 percent= sya tak percya...So..akhirnya..saya cakap...sori ek..tak kenal..all da best for ur future... zaman blaja dulu leh la men chat je ngan org yg tak kenal..then kenal2...skrg??? aduyai...zaman dah berubah..pengalaman mengajar sesuatu..jangan memandai2...malas eden nak layan entah sape2...leh jadik membuang masa if dilayan..ok. kesian gak kat budak tu..haha..biorlah..semoga mendapat akk yg lebih baik dari diriku..hehe=p apo laie eden nak habaq nih,,wanna to share.." Mana mungkin aku mentaati seseorang lelaki itu sedangkan lelaki itu sendiri tidak mentaati Allah"...renung2kan..urm..betul tak ? betul tak?.. wahai perempuan2 baik sekalian..kena cari yg mentaati Allah..barulah seorang isteri itu lagi mudah utk mentaati suaminya..kerana..semuanya berpandu kearah------------>Mentaati Allah...barulah jalannye lurus...ade matlamat...bukan sorang kesana..sorang lagi ke sinun. Bila ketua keluarga dah mentaaati Allah..maka dia akan menjalankan perintah Allah dengan baik sprti jadi suami yg berbuat baik kepada isteri, bertanggugjwab terhadap keluarga dah menjalankan amanah2 yang lain..kerana die percaya akan janji Allah,,dia nak selamatkan keluarga die dari azab api neraka...maka akan wujudlah kelurga yg bahagia,diredhaiAllah.. --semoga coretan yg sedikit ini ada manfaatnya..--- "Ya Allah...ampunilah dosa2 ku,,tetapkan lah aku di jalanMu...amin.."

Selamat berpuasa semua!!! Ramadhan kareem..... Apa yang tak sabar ek? hehe..act ari selasa ni saya akan start dapat gaji baru..alhamdulillah=)saya suka sebab angka dia wat saya tersenyum and puas hati..hehe.Thanks Allah...=) Semalam saya baru dpat tahu saya dapat interview keje....alhamdulillah for all the rezeki.Act saya tak tahu apa yg terbaik buat saya,maka.. Ya Allah,jangan biarkan nasibku ditentukan oleh diriku sendri.Lorongkanku kepada kpd kebaikan dan ke arah yg Kau redhai. Taknak tulis panjang2 coz laptop ni betul2 menguji kesabaran saya,memang kena format,entah bila nak anto ke kedai pc or ade sape2 leh tlg saya format without any cost? hehe. ok..waslam..mari kita berusaha utk tidak membiarkan ramadhan berlalu begitu sahaja.

Related Posts with Thumbnails

Followers flowers.

My Blog List