=)

Dialah(Allah)yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: Siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Dia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat)(Al Mulk:2)

huuuhu..Takutnye saya..takut..semakin takut...

Ya Allah,,selamatkanlah aku...Ya Allah,,please guide me..

Urm..dah lame tak update ini blog,,sampai tak tau nak tulis pe dah.Sejak dapat keje tahun lepas,,dah tak rajin update blog.Banyak benda yang haku belajar pasal blog mase nganggur dulu yang haku dah lupe...aisey.Bile dah masuk alam pekerjaan,,macam2 org aku jumpe and berbagai2 pengalaman pahit manis aku dapat.Bile aku mula kerja,,balik kerja,,terasa penat giler,,aduyai..tak larat rasenye..Tapi ble dah lame2,,aku dah mula adapt ngan situasi hidup aku yg baru.Pastu,,ble kerja dari pagi sampai petang,,aku dapat rasekan kehidupan aku banyak dihabiskan utk kerja,,Duniawi.mase tulah aku fikir,,utk kite menjadi mukmin dan hamba Allah yang baik,,kita jangan terlupa dan abaikan tanggungjawab kita kepada Pencipta kite..Tuhan yang memberi rezeki kepada kite,bukankah Allah telah mengurniakan rezeki berbentuk pekerjaan kepada kita,,setelah sekian lame tak dapat keje,kemudian Allah kasik kite rezeki dapat pekerjaan,,,bukankah itu nikmat dari-Nya,,maka kite sebagai hambanya,,perlulah berterima kasih kepada-Nya dengan bersyukur.Camne care bersyukur??,,bersyukur dengan menunaikan hak-hak Allah seperti melaksankan dan menjaga solat.Yup,,kerja pun suatu ibadah..tapi ingat kita juga merupakan 'pekerja' Allah secara total.
“ Tidak Aku ciptakan jin dan manusia kecuali beribadah (mengesakan ibadahnya) kepada-Ku, Aku tidak mengendaki rezeki sedikitpun dari mereka dan Aku tidak mengendaki supaya mereka memberi makan pada-Ku, Sesungguhnya Allah Dialah Yang Maha Pemberi rezeki Yang mempunyai kekuatan Lagi Maha Sangat Kuat” (Adz Dzariat:56-58)

Kat mane pun bumi kite pijak,,maka ..berpegang teguhlah pada tali Allah,Bile kite mahukan sesuatu,maka minta lah kepada Allah,,sesungguhnya Allah Maha Mendengar dan Maha Penyanyang.Urm..Ya Allah..pelihara dan lindungilah kami..tetapkan kami di jalan-Mu..amin..

Itu saje utk kali ni..(semoga mendapat manfaat)
10.20 p.m
03/5/2011

Related Posts with Thumbnails

Demi masa

About Me

My photo
Seorang hamba Allah yg mengharapkan redha-Nya,mengharapkan petunjuk-Nya dan mengharapkan pimpinan Allah selalu. "Ya Allah,jadikanlah aku hamba-Mu yg sabar dan kuatkanlah hatiku dalam menghadapi ujian dari-Mu dan.. luruskanlah langkahku...luruskanlah hatiku..amiin...".

Followers flowers.

My Blog List