=)

Dialah(Allah)yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: Siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Dia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat)(Al Mulk:2)



Teduhan tangan dari hujan..=)
Suka sgt gambo ni,sweeet!ambik dari cite Sad Sonata..ngeh ngeh =).Baru je blaja camne nak ambik gambo dari muvee.hihhi.=D.Dari dulu memang cari gambo ni!=D. Tapi kalu lagi clear,lagi cantik ar gambo nih.=).
Kat bawah ni gambo-gambo len yg tak kurang sweetnye..hee











Lagu: Untukmu Teman by Brothers


Heheh..karya saya zaman sekolah dulu, bila baca balik...rasa klakar dan malu plak.
Biar persahabatan kita kerana Allah,kerana itu lebih manis, kerana itu lebih indah! bersulamkan rasa kasih sayang kepada Ilahi. Moga ukhwah fillah diredhai-Nya. Saya sayang kawan-kawan saya..=)

Nur Persahabatan

Teman
Dirimu insan istimewa
Penghibur di kala duka
Penawar tatkala derita
Kau pengukir senyum di bibir ini
Gelak tawa juga gurau sendamu
Penghias jalinan persahabatan kita

Teman,
Jika aku hanya fikirkan dunia
Kau pimpinlah aku ke jalan Ilahi
Menuju kejayaan duniawi dan ukhrawi
Kiranya diriku bersalah
Tegurlah supaya aku sedar kesilapanku

Dan..
Andainya diri ini pernah menyakiti hatimu
Ku pinta seribu kemaafan
Kerana aku kadang kala alpa
Alpa tentang nilai sebuah persahabatan yang suci ini

Teman
Dalam menyelusuri usia remaja ini
Banyak cabaran mendewasakan kita
Aku dan engkau berjaya menempuhnya dengan tabah
Kerana kita yakin ada hikmah disebaliknya
Ku harap kita akan tetap bersama
Melewati liku-liku hidup ini..

Teman
Jangan kau ucap kata perpisahan
Kerana aku tak bisa menerimanya
Berdoalah untuk ikatan murni ini
Agar tetap kukuh hingga ke akhir ayat...



Gambar atas tu gambar misaki dalam cite Attention Please., dah lama dah tengok cite ni dan cite ni memang best ar ,leh katakan cite feveret tapi takdelah sampai berulang kali tengok, saya bukan peminat fanatik sesuatu..hehe. Cite ni best sebab jalan cite yang menarik dan ada misaki yang comel! heh..name betol misaki ialah ueto aya. Suka watak misaki dalam cite ni,klakar ble tgk perangai dan mimik muka die melakonkan watak tu.Nak tau lebih lanjut,kenelah tgk cite tu! =)confirm akan melekat sampai ke akhir cite! hehe.









Lagu dan gambo di atas dari cite korea iaitu sad sonata, dulu ada tayangkan kat tv 2.Adik saya memang peminat setia cite ni sampai sekarang die minat cite dan ost cite tu, tak tau lah nape die minat sangat.Saya taklah macam die, cukuplah sekadar tau cite dah lagu tu.heh. Cite ni best gak la tapi part yang paling saya suka masa zaman kanak2 diorang,,comel je bile si hero tadahkan tangan kat atas kepala si heroin mase hujan.sweet!:))dah lupe name watak utama dalam cite ni..dah lama dah tgk. Cite ni ending die tak berape best, ye laa dah namenye sad sonata...sad la kan ..heh.

p/s: erm..sejak kebelakangan ni cuaca meamang panas!asyik minum air je,,,huhu...sabor jelah. Skrang ni melayan cite korea wanted son in law kat tv 8,,erm..boleh lah citenye,,tak lah best sgt.=p






yAy! akhirnya dapat gak letak flash mp3 player idaman hatiku! hehe.dah lame nak wat, baru arini terjumpa cara yang paling mudah nak pasang flash mp3 player ni kat blog.Suka mp3 player ni sebab nampak simple je dan cam canggih..hiihi. ok,,lagu 1st yang saya letak guna flash mp3 player ni ialah lagu dari kumpulan nasyid zahran, Ampunkan Kami Tuhan.Memang suka lagu ni,,menyentuh perasaan la katakan..hehe :)))

p/s: lepas ni tak tau ar nak tambah pe lagi pembaharuan kat blog ni,,act takde idea nak wat entri ape kat blog wat mase skrg..aisey..




Seorang sahabat Nabi s.a.w yang bernama Ubay bin Ka’b berkata:

“Tidaklah seorang hamba meninggalkan sesuatu kerana Allah, melainkan Allah akan

memberinya sesuatu yang lebih baik daripada itu dari arah yang tidak disangka-

sangka.” Ucapan ini diriwayatkan oleh Ibn Al-Mubarak dalam kitab Al-Zuhd.

Related Posts with Thumbnails

Followers flowers.

My Blog List